VALİ İBRAHİM TAŞYAPAN, İSTANBUL’DA YAPILAN VAN VAKFI OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

İstanbul’daki yüzbinlerce Vanlı’nın ve yüzlerce derneğin çatı kuruluşu olan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı, iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Müjdat Çelik ile Yeni Oluşum Grubu adı altında aday olan Nizamettin Ağar’ın listelerinin yarıştığı seçim sonucunda yeni başkanını seçti.
İstanbul’da bir otelde yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye, Van’dan da Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt gibi önemli isimler misafir oldu.
        Adaylar ve protokol üyelerinin konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ve birbirinden önemli isimlerin yer aldığı listelerin kıyasıya mücadelesine sahne olan seçimi, Yeni Oluşum Grubu ile seçime giren Nizamettin Ağar, delegelerin 109’unun oyuyla Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın yeni başkanı oldu. Son iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Müjdat Çelik’e ise sandıktan 91 oy çıktı.