Basın ve Kamuoyuna

Basın ve Kamuoyuna

2019 yılında tüm Van kamuoyu huzurunda yapılan Van Vakfımızın olağan seçimli genel kurulunu gerçekleştirdik.

Akabinde seçimi kayıp edenler tarafından mahkemeye dava açılmiş bir bucuk yıldır süren davada yapalın incelemede vakıf tüzüğünde iadeli taahhütlü posta ile genel kurul çağrısı yapılır maddesine istinaden 1993 yılından bu yana tüm genel kurullar sms ve gazete ilani ile yapılmış hiçbir genel kurul posta ileadeli taahhütlü yapılmamıştır.

2019 yılında yapılan genel kurul çağrısı gazete ilanı , web sitesi , Vakfımızın ilan panosu , sms ve siz Van’imizin basını ile tüm kamuoyunun haberi olacak şekilde büyük bir katılım ile seçim yapılmis yönetim kurulu vakiflar bölge müdürlüğü de alinan yetki belgesi ile görevine bugüne kadar devam etmiştir.

Sonuç olarak mahkeme eksık tebligat nedeli ile seçim yenilenmesine kararı vermiş gerekce ( posta yolu ile iadeli tahutlu tebligat )bu karara karşi istinaf mahkemesıne başvuru yapılacaktır.

Zaten normal süresi icinde 2022 yılı aralık ayında seçimli olağan genel kurul yapılacaktır.

Bu tür davranışlar Van Vakfımızın seçimine ve Vakfımıza hiçbir katkısı olmayan kişiler tarafından zarar verilmek için yapılmıştır.

Yönetim kurulu olarak hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Bu tür olaylar Van Vakfımız gibi kadim bir kuruluşa zarar vermektedır.

Bu kişilere itibar edılmemesi Van Vakfımızın çalısmalarını desteklenmesini istirham ederim

Saygılarımla.

Yönet kurulu adına başkan