Başkandan Mesaj

Bir özlem, bir sevda, bir tarih, bir kültür ve bir inanç merkezidir Van

Toprakları emek, taşları tarih, kültürü edep, insanı vefalı bir şehirdir VAN.

Büyük insanların yetiştiği büyük bir medeniyetin ev sahibidir Tuşba

Hepsi bir bütünün, kültürün ve büyük bir medeniyetin eseri… Böyle bir şehre ait olmak, bu emaneti omuzlarda taşımak, bunu koruyarak gelecek nesillere aktarmak büyük sorumluluktur.

Bu sorumluluğu tüm Van’lı hemşehrilerimizle yüklenerek bir ve beraberlik içerisinde yürütmek bugün bizlere düşmektedir.

Toplumlar, insan, paylaşma ve fedakârlıkla ayakta durmaktadır. Hayatımızın vazgeçilmez dinamiğini oluşturan sivil toplum kuruluşları temel amacı da insana, tabiata, canlıya, cansıza yani var olana hizmettir.

Vakıf ve hayır anlayışının genç nesillere öğretilerek yaşatılması ve yarınlarımızı kucaklaması için, vakıf çalışmalarında bulunanların ve vakıf dostlarının her zaman desteğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtir, hizmet bilinciyle, aşkla ve azimle değerli hemşehrilerimizle bu yolculuğumuza devam edeceğimizi belirtiriz.

Yıllardır göz ve göz odluğuz ve olamadığımız insanlarımızı buluşturma kaynaştırma ve bu bilincini toplumda oluşturmaya çalışarak gelecek nesillerimize bu kültürü aktarmaktır.

İnanıyoruz ki, sosyal sorunların çözümünde birey olarak üstlenmemiz gereken sorumluluk, söz konusu geleceğimize ilişkin hizmetlere gelince tüm vakıfların öncelikli görevi olmalıdır. Bu nedenle önceden yaptığımız hayır işlerini kurumsal düzeyde güçlendirerek sayıca fazla kişiye ulaştırmak ve sürekliliği sağlamak adına vakıf çatısı altında birleştirmeyi benimsedik.

Van Vakfı olarak, bu ilke doğrultusunda, gençlerimizin eğitimini önceliğimize alarak, ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet etmeleri ve çevrelerine faydalı olabilmeleri için öğrencilere burs

Hemşehrilerimizin yanında olarak destek olmakta, tıpkı köylerimizdeki imece usulüyle büyükşehirde de kenetlenerek el birliğiyle birbirimize omuz vermekteyiz.

…… yılında kurduğumuz Vakfımızın hizmeti yükünü azaltıcı etki sağlamak üzere amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. İnsanlığa ve toplumumuza hizmet edecek çalışmalarımızın pek çok kişiye ışık olacağını, onların yaşamlarını değiştirerek ufuklarını açacağına inanıyoruz.

Biz bu Dönemde

Herkesin birbirine ne oluyor diye sorduğu, her şeye rağmen umudunu nasıl koruyacağını konuştuğu, yaşananları anlamlandırmaya çalıştığı bir dönemde “bir çocuktan bir umut yaratmak” için yola çıktık.

Ve insanoğlunun umuda en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden birinde, Van Vakfımız Özelikle Burs ve Kaynaşmayı hedefleyerek  Bu inanç ve amaçla kurduğumuz Van Vakfı’nın, nice çocukların hayaller kurmasını sağlaması da bizlerin düşleri… Evet, geleceğimiz çocuklarımıza emanet derken, çoğumuz o çocuklara nasıl bir dünyada, neler sunduğumuzu düşünmüyoruz.

Halbuki, onların omuzlarına geleceğin sorumluluğunu yüklemeden önce, dönüp kendimize sormamız gereken önemli bir soru var.

Bir çocuğun alacağı eğitimin kalitesi, o çocuğun potansiyeline göre değil, anne, babasının ona sunduğu imkanlara göre belirleniyor.

Eğitimde mutlak eşitliği sağlamak kulağa zor gelse de imkansız olmadığına inanıyorum.

Her çocuğu hakkettiği kaliteli eğitime kavuşturmak, her birini eşit, özgür, güçlü kılmak için çalışmak hepimizin görevi.

Kurucularımızın bizlere sorumlulukları yüklenip ve bu sorumlulukla; bilimde, kültür ve sanatta, gelişmiş teknolojide ve dünya siyasetinde lider ülkeler konumuna yükseleceğine yürekten inanıyorum. Bu ilke ve sorumluluk bilinciyle Van Vakfımızın toplumsal farkındalık çalışmaları ortaya koyarak çeşitli projeler gerçekleştirme yolculuğumuzda hep birlikte daha ileriye, iyiye ve güzele doğru birlikte yol alabilmemizi dileyerek

Güzel Şehrimizin

Otlu Peyniri, Keledoşu, Ayran Aşı Balığıyla Gölüyle  insanı çeken havası, suyu, tebessümü… korumak dileğiyle

Saygılarımla