Van Vakfı Yönetimi Van’a Geliyor

VAN VAKFI YÖNETİMİ VAN’A GELİYOR
İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı, genel kurul sonrası 15 kişilik ekiple yarın Van’a geliyor.
Van Haber Haberi

VAN VAKFI YÖNETİMİ VAN'A GELİYOR

Burhan Ergin

Vanlıların sivil toplum hayatının en köklü kuruluşlarından, İstanbul’da yüksek öğrenim gören başarılı öğrencilere burs vererek destek olmak, Vanlılar ve Van dostları arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Van’ın tarihi ve kültürünü korumak ve tanıtmak, sosyal yardımlar gerçekleştirmek, kültür, sanat ve sosyal etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla 1993 yılında merhum Celalettin Tüfekçi öncülüğünde kurulan,  Van Vakfı 15 kişilik ekiple Van’da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

22 Aralık 2019 tarihinde göreve seçilen  Van Kültür ve Dayanışma  Vakfı Yönetim Kurlu Başkanı Nizamettin Ağar öncülüğünde yarın Van’a gelerek Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’i, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi, Van TSO Başkanı Necdet Takva’yı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ı, OSB Başkanı Memet Aslan’ı ve bazı meslek odalarını ziyaret edecek. Ziyarette vakfın 2020 yılı içerisinde İstanbul’da gerçekleştireceği kültür, sanat etkinlikleri ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü, Van’ın kurtuluş haftası etkinlikleri görüşülecek.

Vakıf yönetim kurulu yarın sabah yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here