Fatih Çifci’den Van Vakfı’na ziyaret

İstanbul Van Vakfı’nı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakan yardımcısı Fatih Çiftçi, “Vanlıları bir arada görmek bizi gururlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da birçok etkinliklere katıldık ve gördük ki Vanlılar İstanbul’da büyük bir güç. Gerçekten de güçlü bir Van sesi duyduk ve mutlu olduk. 16 Nisan’da Vanlılardan güçlü evet bekliyoruz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Vakfını ziyaretinde yaptığı konuşmada İstanbul’da ve çevresinde yaşayan Vanlılardan gelecek için Türkiye ve Van için referandumda çok güçlü bir “Evet” desteği beklediklerini ifade etti.

Çiftçi Van Kültür ve Dayanışma Vakfını ziyaret ederek yeni seçilen yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Van Vakfı yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları ve iş adamlarının da katıldığı ziyarette karşılıklı fikir alışverişi yapılarak istişarelerde bulunuldu. Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar yaptığı selamlama konuşmasında Bakan Yardımcısı Çiftçi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Ağar, “Öncelikle sayın bakan yardımcımıza nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. İstedim ki, bugün burada iş adamlarımız ve STK temsilcilerimiz ile de bir araya gelerek sayın bakan yardımcımızla birlikte karşılıklı istişare toplantısı gerçekleştirelim. Bugünlerde Van’ımızın her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacı var. Tabi burada en büyük sorumluluk STK’larımıza düşüyor. İstanbul’da bulunan tüm dernek ve STK’larla beraber hareket ederek inşallah gücümüze güç katacağız” dedi.

“VAN VAKFININ YENİ YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Bakan yardımcısı Fatih Çiftçi yaptığı konuşmasında metropol şehirlerde yaşayan Vanlıların birlik ve beraberliğine dikkat çekti ve yeni seçilen Van Vakfı yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi. Bakan yardımcısı Çiftçi, “Sevgili hemşehrilerim, özellikle Vakıf başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Vakfımızın yönetimi değiştikten sonra telefonla görüşerek tebrik etmiştim. Fakat bugünde bizzat Vakfımızı ziyaret ederek hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunalım hem de siz değerli hemşehrilerimizle hasbıhal edelim istedik. Vanlıları böyle bir arada görmek bizi gururlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da birçok etkinliklere katıldık. Ve gördük ki Vanlılar İstanbul’da büyük bir güç. Gerçekten de güçlü bir Van sesi duyduk ve mutlu olduk. Hemşehrilerimizin güzel yerler edinmeleri Van adına ve bizim adımıza büyük gurur ve onurdur. Buradaki birlik ve beraberliğimiz Van için gelecekte çok büyük umuttur. İstanbul’da ciddi sayıda iş adamımız ve nüfusumuz var. Geçmişte birçok yerde sinerji yaratamadığımızdan dolayı istediğimiz sonuçları alamadık. Ama inanıyorum ki bundan sonra güçlü Van lobisi ile her yerde söz sahibi olacağız. Bundan sonraki süreçte inşallah sizlerin gayretleriyle İstanbul’ da, gerek bürokraside gerekse iş dünyasında daha iyi yerlerde olacağız. Bu bizim için çok çok önemlidir. Şunu kabul etmek gerekir ki; iş dünyasını da, siyaset dünyasını da yöneten İstanbul’dur. Burada Vanlıların güçlü olması, memleket adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Şu anda çok önemli ve çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Hemşehrilerimizin düşünceleri farklı olabilir, ama bu anlamda da hem ülkemizin geleceği hem de Van’ımızın geleceği için doğru adımlar la doğru yerde bulunmamız gerektiği kanaatindeyim. İnşallah bundan sonraki süreçte de Van için doğru şeyler ve doğru kararlar alınır” ifadelerini kullandı.